DAF is met Einride de levering overeengekomen van vijftig volledig elektrische Nieuwe Generatie DAF-trucks. De eerste trucks zullen in de loop van dit jaar worden geleverd.

De order van Einride zal bestaan uit DAF XD Electric voertuigen in uiteenlopende specificaties, die het bedrijf bij verschillende klanten zal inzetten. De voertuigen zullen worden uitgerust met drie tot vijf batterijpakketten voor een actieradius tot 500 emissievrije kilometers. Alle voertuigen worden geleverd met DAF reparatie- en onderhoudscontracten. Onderhoud zal worden uitgevoerd door het DAF-dealernetwerk.

Benchmark

Einride, met het hoofdkantoor in Stockholm, Zweden, werd opgericht in 2016 en levert digitale, elektrische en autonome technologie op het gebied van vrachtmobiliteit. Einride is actief in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Noorwegen, Duitsland en de Benelux. “Einride streeft ernaar toonaangevende vrachtwagenfabrikanten te selecteren die de beste technische prestaties leveren. In DAF hebben we een uitstekende partner gevonden om onze wereldwijde vloot van elektrische voertuigen uit te breiden”, zegt Robert Ziegler, algemeen manager voor Europa.

“Door gebruik te maken van de technologische voorsprong van DAF, gecombineerd met onze eigen oplossingen voor vrachtmobiliteit, kunnen we een nieuwe benchmark zetten in efficiënt en duurzaam transport en tegelijkertijd voldoen aan de veranderende behoeften van onze klanten.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties