PAX Bouw- en Industrieservice uit Heerenveen heeft onlangs twee nieuwe Volvo FH-trekkers in gebruik genomen. Het gaat om zwaartransporttrekkers met 540 pk. De beide trekkers konden af fabriek worden geleverd in de juiste specificatie zoals PAX dat op het wensenlijstje had. De trucks werden geleverd door LVS Trucks uit Heerenveen.

Het gaat om een 6×4 en een 8×4 trekker. Beide trucks zijn voorzien van een 540 pk krachtbron, een I-Shift versnellingsbak met kruipversnellingen en 10-tons voorassen.

Relatie

Transportmanager Edwin Veltman van PAX: “Volvo is voor ons geen onbekend merk en de relatie bestond al. Wij hechten erg aan relaties met klanten en ook met leveranciers, maar uiteindelijk gaat het wel om het product. Nadat we alle criteria hadden opgesteld voor de nieuwe trekkers bleek Volvo af fabriek oplossingen op maat te bieden. Wij wilden bijvoorbeeld een zo compact mogelijke 8×4-trekker met 10-tons voorassen en Dynamic Steering. Volvo kon dat leveren en dankzij de I-Shift met kruipversnellingen konden we kiezen voor assen zonder naafreductie. Door die combinatie hebben we heel veel kracht op lage snelheid en blijft het toerental mooi laag op kruissnelheid. Door de uitgekiende aandrijflijn met enkele reductie assen wordt tot 5% aan brandstof bespaard ten opzichte van assen met naafreductie. Omdat de oplossing af fabriek is, kon Volvo Trucks snel leveren en ook dat was een voorwaarde voor ons.”

Volumineus

Beide trekkers zijn volledig luchtgeveerd en voorzien van 10-tons voorassen. De 6×4 is goed voor 130 ton GCW en bijna 19 ton schoteldruk en de 8×4 heeft een zwaartransportverklaring tot 130 ton GCW en bijna 25 ton schoteldruk. Daarmee kan PAX Bouw- en Industrieservice meer dan uit de voeten, aangezien de meeste transporten volumineus zijn.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Recente Reacties