DAF heeft onlangs de 50.000e truck van de nieuwe generatie geproduceerd. Die werd in de zomer van 2021 geïntroduceerd. De 50.000e geproduceerde DAF van de nieuwe generatie is afgeleverd aan Kleijn Transport uit Alblasserdam. Het gaat om een XG 480, die straks aan het werk gaat in trailer- en containervervoer door heel Europa.

Het wagenpark van Kleijn Transport bestaat uit 220 trucks waarvan meer dan 50% DAF. “Op basis van onze uitstekende ervaringen met de Nieuwe Generatie DAF voertuigen breiden we dat aantal uit tot 50”, vertelt John Dekker, financieel directeur van Kleijn Transport. “We hebben bewust gekozen voor het ruime XG-model om de hoogste brandstofefficiëntie te combineren met het beste comfort in zijn klasse, waarvan dat laatste gezien de huidige chauffeurstekorten van groot belang is.”

“Nooit eerder in onze 95-jarige geschiedenis werd de indrukwekkende mijlpaal van 50.000 trucks zo snel na de marktintroductie bereikt”, voegt Harald Seidel, president-directeur van DAF Trucks, toe. “Dit illustreert het succes van onze Nieuwe Generatie DAF trucks.” De Nieuwe Generatie DAF XD, XF, XG en XG+ zijn de eerste – en tot nu toe enige – trucks die gebruik maken van de nieuwe Europese regelgeving voor maten en gewichten die een aerodynamischer en ruimer voertuigontwerp mogelijk maakt.

Op de foto zien we John Dekker, tweede van rechts, die de sleutels ontvangt van DAF-topman Harald Seidel, geheel rechts.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Recente Reacties