Om de vloot te vernieuwen, investeert transportbedrijf Hoyer in maar liefst 165 nieuwe DAF trekkers. De vrachtwagens worden komende maanden afgeleverd aan vestigingen van Hoyer in heel Europa.

De trekkers zijn allemaal XG trekkers, dus de verlengde cabine die mogelijk is dankzij Europese milieumaatregelen. Het biedt de chauffeur meer ruimte in de cabine, dankzij de cabine van bijna 2,7 meter. Er is momenteel nog geen andere Europese fabrikant die standaard zo’n grote cabine kan bieden. Niet alleen voor Hoyer is dit een belangrijk argument voor DAF te kiezen: meer dan de helft van de verkochte DAFs heeft deze grotere cabine.

Duurzame toekomst

Naast comfort van de chauffeur waren voor Hoyer ook de betrouwbaarheid van de vrachtwagens en het uitgebreide pakket van ADAS veiligheidssystemen reden om voor DAF te kiezen. Ook de mogelijkheid om briobrandstoffen te gebruiken telde mee, aldus Rudolf Schumacher, Flaat Manager: Het feit dat de voertuigen kunnen rijden op HVO, sluit aan bij onze ambitie om bij te dragen aan een duurzame toekomst. En dat vinden we belangrijk voor de volgende generaties. Het rijden op HVO vermindert namelijk de ‘well to wheel’ CO2-uitstoot met tot maar liefst 90%. Dankzij onze nieuwe DAF-trucks kunnen we op de best mogelijke HOYER-manier onze klanten uitzonderlijke service bieden.”

De 165 DAF XG 480 4×2 trekkers worden ingezet in Nederland, Duitsland en Polen. Ze zullen heel Europa door rijden met vloeibare producten. Deze variëren van voedsel, minerale oliën tot chemische producten. Hoyer heeft in totaal 100 kantoren wereldwijd. In Europa telt Hoyer meer dan 1.200 vrachtwagens en 1.700 opleggers.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties