Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Welvreugd uit Maasland. De firma nam daarom onlangs een Mercedes-Benz eActros in gebruik.

Welvreugd uit Maasland specialiseert zich in de aanleg van kabels en leidingen. Een deel van de werkzaamheden bestaat uit het verrichten van grondboringen. De onlangs afgeleverde Mercedes-Benz eActros 300 maakt het mogelijk de grondboringen elektrisch te doen. Naast de vrachtwagen zijn namelijk ook de boor en de graafmachine volledig elektrisch.

Om dit mogelijk te maken staat er een accupack van 170 kWh gemonteerd in de laadbak. Volgens directeur Aart Vreugdenhil is de vrachtwagen hierdoor makkelijk in te zetten. “Ruim voldoende voor het uitvoeren van ons werk: specialistische, gestuurde grondboringen. Alle projecten in een straal van zo’n 100 kilometer doen we met deze combinatie nu compleet emissievrij. De eActros 300 heeft immers een actieradius van zo’n 300 kilometer bij een volledig opgeladen accu. Dit betekent dat we nooit hoeven in te zitten over de range. In de markt voor grondboringen stonden we al bekend als de meest duurzame keuze. Met deze stap gaan we nu dus nog een stap verder: we kunnen ons werk nu doen zonder uitstoot van CO2. Hiermee zijn we de absolute voorloper.”

Duurzaamheid is erg belangrijk voor Welvreugd. Zo is het kantoor al volledig gasvrij en CO2-neutraal. Ook heeft het bedrijf een eigen recyclemachine voor boorvloeistof, die werkt op elektriciteit uit eigen zonnepanelen. “We hebben nu ook een laadstation laten aanleggen voor de nieuwe Mercedes-Benz eActros. Nu kunnen we dus voor het eerst ook op locatie werken zonder uitstoot van CO2. Dit is nu nog compleet uniek in onze branche en voor ons de manier waarop we ons willen onderscheiden.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties