Bij Groep Dufour, installateur van windmolenparken, loopt momenteel een pilot met het bandenspanningscontrolesysteem TPMS van Webfleet en Bridgestone. Hiermee wordt de bandenspanning en -temperatuur van alle negenhonderd voertuigen van Dufour realtime gemeten.

Jules Braem, projectcoördinator bij Dufour: “Het is onmogelijk om de banden van negenhonderd voertuigen elke dag te controleren. Met dit systeem kunnen we de voertuigen in goede conditie houden.”

Onderhoud

Bovendien geeft Webfleet op afstand inzicht in andere data van het wagenpark. Braem: “Bijvoorbeeld om onderhoud tijdig in te plannen en te controleren of chauffeurs zich houden aan verplichte rusttijden.”

Ook heeft Dufour met Webfleet inzicht in data uit de hijskranen, die zijn voorzien van een veiligheidsmechanisme dat ervoor zorgt dat de kraan niet te zwaar kan hijsen om zo ongevallen te voorkomen. Voor sommige manoeuvres is het nodig om deze uit te schakelen. Braem: “Soms vergeten kraanbestuurders het veiligheidsmechanisme daarna weer in te schakelen. Nu kunnen we dit op afstand zien en de kraanbestuurders inseinen.”

Daarnaast zijn de hijskranen uitgerust met een windmeter. Voor de veiligheid mag er bij een te hoge windkracht niet gewerkt worden. Door een integratie tussen de windkrachtmeter en het platform Webfleet kan Dufour de winddata op afstand uitlezen en delen met klanten en de verzekering. Kevin Meskens, accountmanager bij ARC: “Er zijn nog geen andere bedrijven die dit doen, deze koppeling hebben we dus specifiek voor Dufour ontwikkeld. De volgende stap is dat we deze optimaliseren, zodat de data nog accurater wordt.”

Opleiding

ARC verzorgde voor de verschillende vestigingen van Dufour de opleiding voor Webfleet, waardoor Dufour de installatie ervan zelf kon uitvoeren. Braem: “De systemen zijn voorgeprogrammeerd, waardoor we na de opleiding direct aan de slag konden. Ook het platform wijst zichzelf. Je hebt geen handleiding nodig.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties