G-Truck-grossier RG Groep heeft de eerste klantorders ont­vangen via het nieuwe platform G-Truck Connects. Daarmee schrijft het bedrijf historie binnen het G-Truck-netwerk. Naast RG Groep hebben inmiddels ook G-Truck grossiers DHC, Teunis en Agron-Kerp al toegang tot het platform. Een aantal andere G-Truck leden overweegt de implementatie van G-Truck Connects.

Het platform G-Truck Connects betreft een white label webshop en is door Wijlhuizen Group ontwikkeld voor de leden van G-Truck om de digitalisering van G-Truckers te helpen versnellen. Zo’n portaal zelf bouwen, onderhouden en continu verder ontwikkelen is een enorm kapitaalintensieve activiteit. Door de krachten te bundelen heeft RG Groep als lid van het G-Truck netwerk nu wel een webportal met enorme productdatabase zonder de bijbehorende investeringen en fte’s.

G-Truck grossiers met G-Truck Connects kunnen straks ook eenvoudig via een API een connectie krijgen met het werkplaatspakket van hun klanten, zodat hun klanten bijvoorbeeld automatisch kunnen gaan bestellen en altijd beschikken over correcte prijsinformatie en facturatie. De artikeldatabase met zo’n 200.000 producten zal verder worden uitgebreid. Er wordt ook gekeken of specifieke assortimenten van individuele G-Truckers kunnen worden toegevoegd.

“Vanuit de markt komt steeds nadrukkelijker de vraag voor een webshop”, legt Henry Walda uit. Binnen RG Groep is hij verantwoordelijk voor de parts business. “Hiermee zal nationaal maar ook internationaal de markt beter bediend kunnen worden. Je bereik wordt immers groter en je bent 24 / 7 bereikbaar. Gezien de relatie en de prima werking van Wijlhuizen Connects was de keuze uiteindelijk niet moeilijk.”

Walda verwacht met de inzet van G-truck Connects het verkoopproces weer een stukje verder te optimaliseren. “We gaan hiermee onszelf als bedrijf nog beter onderscheiden als onderdelenleverancier en de klant meer en meer ontzorgen.”

RG Groep wordt geleid door de derde generatie uit de familie Rüttchen, de broers Bouke en Stijn Rüttchen. Behalve een universele Top Truck werkplaats voor trucks, trailers, bestelwagens en personenwagens doet RG Groep in- en verkoop van alle soorten voertuigen en heeft het een eigen leasemaatschappij RG Lease. Verder is RG Groep als G-Truck grossier in onderdelen voor trucks en trailers.

De Brabantse RG Groep telt drie vestigingen (Waalwijk, Gilze en Ulvenhout) en er werken ongeveer veertig mensen. Vanuit de vestiging in Waalwijk bedient het bedrijf dagelijks hun klanten en zijn zij een vertrouwd adres van 24V onderdelen (trekkend en getrokken materieel). ‹

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Recente Reacties