Volvo Trucks introduceert een aantal nieuwe veiligheidssystemen. Hiermee wil Volvo de veiligheid van fietsers en voetgangers vergroten, en ook het werk van de chauffeurs vergemakkelijken.

Een van de functies die is ontwikkeld is de Front Short Range Assist. Een radar en camera detecteren of zich een fietser of voetganger in het risicogebied vóór de vrachtwagen bevindt en waarschuwen de bestuurder als er een aanrijding dreigt. Een andere nieuwe functie is een waarschuwingssysteem voor het openen van de deuren. Het alarmeert chauffeurs als een voetganger, fietser of auto de truck van achteren nadert, aan de kant van de truck waar de deur wordt geopend.

Nul ongevallen

“Wij ontwikkelen en introduceren voortdurend nieuwe veiligheidssystemen die de rijvaardigheid van chauffeurs vergroten en hen, plus de mensen met wie ze de weg delen, helpen beschermen. Bij Volvo Trucks is onze langetermijnvisie nul ongevallen en veiligheid staat centraal bij alles wat we doen. Met deze nieuwe systemen zetten we belangrijke stappen om deze doelstellingen te bereiken”, zegt Anna Wrige Berling namens Volvo Trucks.

Veiligheidsvoorschriften

Met de nieuwe veiligheidssystemen speelt Volvo in op vernieuwde veiligheidsvoorschriften van de EU, die een reeks actieve veiligheidssystemen met chauffeursondersteuning vanaf juli 2024 verplicht stelt voor in nieuwe trucks. Het doel is de verkeersveiligheid te vergroten en bestuurders, voetgangers en fietsers beter te beschermen.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Recente Reacties