‘s Werelds grootste fabrikant van elektrische auto’s, het Chinese BYD, wil niet alleen personenauto’s verkopen in ons land. Vorig jaar introduceerde het enkele vrachtwagens. Geotab levert er de telematica-oplossingen voor.

Geotab kondigt een samenwerking met BYD Trucks Europe aan, een dochteronderneming van BYD. Voortaan zijn de geïmporteerde vrachtwagens van BYD voorzien van telematica-oplossingen van Geotab. De hardware van Geotab wordt ingebouwd in de verschillende modellen. Hiermee worden talloze voertuiggegevens opgeslagen. Deze data komt niet alleen realtime ter beschikking van de klant voor zijn vlootmanagement. Als de klant toestemming geeft, gebruikt BYD deze data om de kwaliteit, het onderhoud en het servicebeheer te verbeteren.

“Onze rol als leverancier van BYD Trucks Europe toont het vertrouwen in de technologie van Geotab”, aldus Christoph Ludewip, vice president van Geotab. “Daardoor kan BYD Trucks Europe hun activiteiten optimaliseren en hun klanten uitstekende diensten aanbieden. De samenwerking met BYD Trucks Europe benadrukt onze inspanningen om kwalitatieve oplossingen voor wagenparkbeheer te leveren, die tegelijkertijd ook de veiligheid en privacy van gegevens garanderen. We zijn enthousiast dat deze kans de omschakeling naar de elektrificatie van wagenparken in heel Europa zal ondersteunen.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties