Bridgestone Mobility Solutions, onderdeel van Bridgestone, kondigt de samenwerking aan met de digitale dienstverlener Rio, onderdeel van Traton en zusterbedrijf van de bedrijfswagenmerken MAN, Scania en Volkswagen Truck & Bus.

Binnen de overeenkomst gaat Webfleet, het wagenparkbeheersysteem van Bridgestone, de integratie van zijn telematicaoplossingen met de bestaande OEM-hardware Rio Box van MAN mogelijk maken in alle trucks van MAN. De implementatie van de nieuwe samenwerking gaat naar verwachting in de tweede helft van dit jaar in Europa van start.

Geen extra hardware

Door de koppeling krijgen wagenparkenbeheerders toegang tot de diensten en interface van Webfleet, zodat zij de productiviteit, naleving en veiligheid van hun wagenparken kunnen verbeteren zonder dat daar extra hardware of installatie voor nodig is. “We zijn enthousiast over de nieuwe samenwerking met RIO die de klant duidelijk op de eerste plaats zet. De ontkoppeling van telematicahardware en serviceportaal is een volgende stap in het nog flexibeler en toegankelijker maken van telematica-oplossingen voor wagenparkbeheerders en bestuurders, en draagt zo bij aan een veiligere, duurzamere en efficiëntere toekomst voor mobiliteit”, aldus Taco van der Leij (foto links) namens Bridgestone Mobility Solutions.

Jan Kaumanns (foto rechts), ceo van Rio voegt hieraan toe: “We zijn verheugd dat we samen met Webfleet werken aan vooraanstaande telematica-oplossingen voor alle gebruikers van MAN. Dankzij het tweerichtingsverkeer tussen de telematicahardware en -software kunnen klanten hun favoriete telematica-oplossingen gebruiken, los van gemengde wagenparken of vooraf geïnstalleerde hardware. Deze open aanpak is de toekomst van wagenparkbeheer.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties