Aanbieder van emissievrije stadslogistiek Bluekens EV gaat met aanbieder van software-as-a-service Jibe Company een platform ontwikkelen voor de optimalisatie van zakelijke laadinfrastructuur.

Basis voor het platform is ChargeBroker van Jibe Company, dat ervoor zorgt dat gebruikers de laadnetwerken van opdrachtgevers eenvoudig vanuit één omgeving kunnen beheren, ongeacht de netaanbieder. Hierdoor kan Bluekens EV nu sneller een bepaalde vraag of ontwikkeling signaleren en daarop inspelen door bijvoorbeeld nieuwe software te (laten) ontwikkelen. Dit zorgt voor een eenvoudige persoonlijke aanpak in plaats van een standaard product voor iedereen.

Gezamenlijke toekomstvisie

Gert-Jan Jonker, algemeen manager bij Bluekens EV: “Versnipperde informatie, snelle ontwikkelingen, gebrek aan kennis en eenzijdige berichtgeving in de media zorgen ervoor dat elektrificeren voor ondernemers een grote uitdaging is. Een goede transitiepartner brengt kennis en oplossingen samen. Daarom zijn wij blij met de samenwerking met ChargeBroker in onze 360 gradenaanpak. Deze gateway haalt complexiteit weg en zorgt ervoor dat een gezamenlijke toekomstvisie voor bedrijven ontwikkeld kan worden in plaats van een standaardproduct door te schuiven.”

“ChargeBroker helpt de druk om te verduurzamen verlichten”, zegt Edwin Witvoet, ceo van JIBE Company. “Het stelt eigenaren van EV-laadnetwerken in staat flexibeler en schaalbaarder te zijn dan ooit tevoren doordat ze meer inzicht hebben in het laadnetwerk en daarop in kunnen spelen. Het biedt partners zoals Bluekens EV gecontroleerd toegang, wat een cruciaal hulpmiddel is voor de overgang naar een duurzamere toekomst.”

Slim laden

De ChargeBroker-gateway maakt bovendien slim laden mogelijk. Het is niet altijd nodig of mogelijk om laadinfra uit te breiden bij verdere elektrificatie. Door in te spelen op de werkelijke operatie kunnen ondernemers het laden slim spreiden en bovendien geld besparen, doordat zij niet hoeven te investeren in het verzwaren van de aansluiting.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Recente Reacties