Met een ceremoniële eerste spade in de grond is Paccar Parts gestart met de bouw van een nieuw onderdelendistributriecentrum in het Duitse Massbach in Beieren, een investering waarmee 85 miljoen euro is gemoeid.

“Het nieuwe PDC speelt een belangrijke rol bij het verder verstevigen van onze toonaangevende onderdelenvoorziening aan DAF-dealers en klanten in Duitsland, Zwitserland en het oosten van Frankrijk”, aldus Dick Leek, algemeen Manager Paccar Parts Europe.

Het nieuwe distributiecentrum is 22.000 vierkante meter groot, wordt gebouwd op een terrein van 22 hectare en wordt naar verwachting in 2024 geopend. Het PDC gaat eersteklas service bieden aan het dealernetwerk; waarbij spoedorders binnen enkele uren afgehandeld en verzonden kunnen worden. Het PDC heeft de capaciteit om meer dan 80.000 verschillende onderdelen te herbergen.

Duurzaam

Voor de allersnelste orderverwerking gaat het PDC in Massbach gebruik maken van de nieuwste technologieën en innovaties, zoals spraakgestuurde pickopdrachten, intelligente scanapparatuur en geautomatiseerde verpakkingssystemen. Het gebouw heeft zonnepanelen op het dak, dat deels ‘groen’ is, waarbij beplanting zorgt voor een natuurlijke verkoeling van het gebouw. Verder houden duurzame warmtepompen het gebouw het hele jaar door op temperatuur en worden oplaadvoorzieningen voor elektrische trucks geïnstalleerd. Ook zijn alle interne transportmiddelen elektrisch voor een emissievrije en geluidsarme bedrijfsvoering.

Marktpositie

“Dit nieuwe state-of-the-art Paccar Parts Distribution Center ondersteunt DAF bij het verder versterken van zijn marktpositie in Duitsland, de grootste truckmarkt van Europa”, aldus president-directeur Harald Seidel van DAF. “DAF is het grootste importmerk in het Duitse zware trucksegment. We willen verder groeien met onze uitstekende nieuwe generatie trucks die we onlangs geïntroduceerd hebben. De nieuwe generatie DAF XF, XG en XG⁺ voor het transport over de lange afstand werd uitgeroepen tot ‘International Truck of the Year 2022’. De Nieuwe Generatie DAF XD voor distributie- en speciale toepassingen ontving deze prestigieuze prijs voor 2023.”

“Dankzij de strategische locatie van het PDC in Massbach kunnen we onze dealers nog beter bedienen en onze eersteklas service op het gebied van onderdelendistributie verder versterken”, aldus algemeen manager Laura Bloch. “We houden met trots onze kernwaarden hoog, zodat we onze klanten maximale voertuiginzetbaarheid, de beste klantervaring en de grootste toegevoegde waarde kunnen bieden.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties