De Amerikaanse fabrikant van fuel cell-vrachtwagens Hyzon verdwijnt definitief uit Nederland. Het bedrijf richt zich na een mislukt avontuur in Groningen volledig op de Noord-Amerikaanse markt.

Ooit begon het mooi: Hyzon zou samen met Holthausen in Nederland waterstofvrachtwagens gaan produceren. Enkele exemplaren, in de vorm van omgebouwde DAF vrachtwagens, zijn daadwerkelijk geleverd aan bedrijven. In Winschoten werd een grote hal gekocht, waar grootschalige productie van de vrachtwagens zou gaan plaatsvinden. Zo ver kwam het echter nooit.

Twee jaar geleden eiste Hyzon grote investeringen van partner Holthausen. De ruzie die hierop volgde, leidde tot een breuk tussen de twee partijen. Serieproductie kwam nooit van de grond. Nu maakt Hyzon bekend zich helemaal terug te trekken uit Nederland. Als reden geeft het bedrijf ‘de verminderde aandacht voor fuel cell-oplossingen’ waardoor er minder subsidies beschikbaar zijn.

In Amerika start binnenkort een grootschalige proef met vuilniswagens op waterstof van Hyzon. De vraag is of het bedrijf het nog lang vol houdt. Er zijn grote geldproblemen. Hyzon overweegt onderdelen van het bedrijf te verkopen en medewerkers te ontslaan. Daarbij loopt er ook nog een onderzoek naar beursfraude van het bedrijf wegens het te laat opleveren van financiële resultaten.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties