Logistiek dienstverlener Beekman Transport in Apeldoorn heeft afgelopen week de overname afgerond van Wetra EDC (European Distribution Centre) in Nieuw Amsterdam, meldt eerstgenoemde op sociale media.  

Wetra EDC is volgens Beekman een flexibel transportbedrijf met 60 medewerkers en 43 trekkende eenheden. Vanuit haar locatie in Nieuw Amsterdam is de onderneming vooral sterk in Benelux distributie van buitenmaats goederen en distributie naar Duitsland. De expeditie-afdeling van Wetra verzorgt leveringen binnen 24 uur door heel Europa. Het distributiecentrum van Wetra is gevestigd nabij de A37 waardoor er een snelle verbinding met Noord en Oost Europa is.

Versterking

Voor Beekman is de acquisitie een mooie versterking van haar eigen netwerk en internationale diensten aan opdrachtgevers. De overname zorgt voor een verdere verdichting van haar Benelux-netwerk dat Beekman volledig met eigen vervoer in een 24 uurs dienst uitvoert. De noordelijke hub in Nieuw Amsterdam is praktisch voor het noorden van Nederland. Ook op de internationale diensten versterken beide bedrijven elkaar waar ze ook beide actief zijn in transporten naar Duitsland.

Alfred Beekman, DGA Beekman Transport is verheugd met de acquisitie en ziet de overname van de capaciteit en de medewerkers van Wetra als aanvulling op zijn team van medewerkers in Apeldoorn. “Beide bedrijven hebben de goede mentaliteit en medewerkers waar de opdrachtgever voorop staat en de kwaliteit van de dienstverlening hoog is. Het voelde meteen goed en dat is voor mij belangrijk.”

Marcel Wever, voormalig DGA Wetra, is verheugd met de overdracht van zijn bedrijf en medewerkers aan Beekman. “Opvolging was voor mij een probleem en je hebt toch de verantwoordelijkheid voor zestig gezinnen. Als je dan een partner vindt die van eenzelfde instelling en cultuur in het bedrijf heeft geeft dat een geruststelling. Het is immers heel wat zo’n verkoop maar ik heb er alle vertrouwen in.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties