Het wordt druk met de laadpalen in Tilburg: enkele weken na de opening van het laadplein van Cornelissen Groep is ook een laadplein bij het Brabants Afval Team (BAT) in gebruik genomen.

Volgens BAT, dat onder de gemeente Tilburg valt, is het nieuwe laadplein het grootste dat voor elektrische afvalverwerkingsvoertuigen in Nederland te vinden is. Er staan maar liefst 19 laadpalen. Het plein is in eerste instantie voor de voertuigen van BAT: komende jaren komen er 55 elektrische vuilniswagens bij de gemeente. Echter ook andere ondernemers mogen er gebruik van maken.

Naast de laadpalen is er ook een zonnecarport, waarbij zonnepanelen stroom opwekken. Deze wordt opgeslagen in een batterij, zodat ‘s nachts de voertuigen ermee opgeladen kunnen worden. De installatie is verzorgd door Kenter. Wethouder Van Asten is blij met het nieuwe laadplein: “Doordat het stroomnetwerk overbelast is, is het voor ondernemers moeilijker om te verduurzamen, zoals het elektrificeren van hun wagenpark. We hebben daarom de krachten gebundeld met andere partijen om een passende oplossing te vinden voor het opladen van elektrische bedrijfsvoertuigen en daar is dit laadplein het resultaat van. Zo zetten we weer een stap in de energietransitie waarbij we hopelijk andere gemeenten inspireren.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties