Logistiek dienstverlener Wezenberg uit IJsselmuiden rijdt in samenwerking met TIP Group en Albert Heijn sinds kort met een nieuwe vol-elektrische koeloplegger. De oplegger zal door Wezenberg ingezet worden in de winkeldistributie voor Albert Heijn.

Met deze nieuwe koeloplegger zal ervaring worden opgedaan met het emissievrij koelen van de lading die zich in de oplegger bevindt. Dit met het oog op de duurzame ontwikkelingen welke plaatsvinden in de transportsector. De oplegger heeft een energie-as die stroom genereert die wordt opgeslagen in een accupakket onder de oplegger. Vanuit dat accupakket wordt de koelmotor volledig elektrisch aangedreven.

Met een volle batterij kan de koeloplegger 8 à 10 uren gekoeld worden, afhankelijk van de weersomstandigheden en de ingestelde temperatuur. Opladen aan het lichtnet wordt geminimaliseerd, doordat via de energie-as stroom wordt opgewerkt tijdens het remmen en (uit) rollen van de oplegger. Daarnaast onderscheidt de oplegger zich omdat deze erg stil is, wat de trailer zeer geschikt maakt voor leveringen in de binnensteden.

Deel dit artikel op

Eén reactie

  1. Hi Tim, allereerst beste wensen voor 2023! het lijkt erop dat het een iets beter jaar wordt voor de toeleveranciers.
    Vraag naar aanleiding van dit artikel over TIP/Wezenberg/BPW/TK etc., is er al iets bekend over het totale gewicht van de trailer en de slijtage van de banden op die Re-Gen as? Lijkt me zeer interessant.
    Gr. Bart

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties