GP Elite is een gespecialiseerd bedrijf dat fungeert als totaalleverancier in autosport en dat zijn klanten aan autosport-competities laat deelnemen en dat er soms ook zelf aan deelneemt. Voor de omvangrijke, fijnmazige logistiek van het bedrijf, dat in heel Europa actief is, zijn onlangs twee Eckstreme Twindecktrailers van Van Eck aangeschaft.

GP Elite ondersteunt niet minder dan vijf Porsche toerwagencompetities wat tot gevolg heeft dat de trailers van GP Elite het hele jaar door ingezet worden. Naast de competities, ondersteunt GP Elite ook incentives en aanverwante autosport-activiteiten en beschikt het bedrijf over ruime mogelijkheden om zelf racewagens te prepareren en om dit ook op de circuits te doen waar GP Elite acte de présence moet geven.

Eckstreme Twindeck trailer

GP Elite kwam met Van Eck in contact, omdat het bedrijf een racetrailer zocht die veelzijdiger is dan het materieel dan waar tot dusverre mee gewerkt werd. “We begrepen dat het Twindeck concept iets voor ons kon zijn. Maar dan moest het wel een beetje veranderd worden”, zegt Robert van Tellingen van GP Elite. “We zouden de tweede laadvloer het liefst wat hoger ingebouwd willen hebben. Daardoor kunnen we de benedenverdieping gebruiken als kantoor, uiteraard voorzien van voldoende verlichting, airco en stroompunten die nu eenmaal bij een kantoor horen. De bovenverdieping zou met ruim 1,50 meter een stuk lager zijn. Geen probleem, want daar kunnen we dan altijd drie racewagens kwijt,” aldus Torsten van Haasteren van GP Elite.

Details

Van Eck bleek moeiteloos hierop in te kunnen spelen, maar daarmee was de trailer nog niet af. GP Elite wilde een toegangsdeur aan de zijkant, om zo makkelijk het kantoor binnen te kunnen komen. Verder werden opbergruimten gecreëerd boven de kingpin, die van buitenaf makkelijk toegankelijk zijn. Het is een van de vele details die deze op maat gebouwde trailers kenmerken. De wielen zijn star opgehangen en worden toegedekt met een beschermingsplaat. Deze is echter wel geventileerd, zodat het onderstel het nooit te warm krijgt. De trailer is voorzien van een hoge achterklep die een robuuste laadklep afdekt waarmee de Porsches vanaf de bovenverdieping veilig gelost kunnen worden. Dat bovendek is zodanig uitgevoerd, dat er drie race-auto’s op een rij in kunnen staan. Zij worden vastgezet met behulp van een speciale, door Van Eck ontwikkelde rail waarin sjorogen worden bevestigd op de ideale plek om de race-auto’s veilig en verantwoord te kunnen zekeren.

De trailers gaan flink kilometers maken. GP Elite is actief in vijf Porsche-competities, wat erop neer komt dat de komende zomer de trailers elk weekend op een ander circuit ergens in Europa staan. Dankzij de expertise van Van Eck, kan op al die locaties het werk van GP Elite met mobiele kantoren gewoon doorgaan.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Recente Reacties