Afvalinzamelaar Netwerk heeft zijn eerste elektrische Volvo FE Electric met kraakpersopbouw in gebruik genomen voor het inzamelen van (bedrijfs)afval in Dordrecht.

“Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel”, zegt Ben Jansens, hoofd Materieel van Netwerk. “Wij recyclen zoveel mogelijk afval en zoeken constant naar nieuwe mogelijkheden om onze uitstoot terug te dringen. Als bedrijf willen we het goede voorbeeld geven en daarbij is vergroening van ons wagenpark een speerpunt. Op dit moment is ruim 20 procent van ons wagenpark elektrisch en het is onze ambitie om stap voor stap de hele vloot elektrisch te maken.”

Opladen

Over de keuze voor de Volvo FE Electric zegt Jansens: “Volvo is het verst met elektrisch. We hebben al vijf Volvo-trucks in de vloot en kennen Volvo als een betrouwbaar merk. Ook deze trucks van Volvo hebben zich inmiddels ruimschoots in de praktijk bewezen.”

De Volvo FE Electric van Netwerk heeft een actieradius tot 225 kilometer. “We hadden met name vragen over de laadmogelijkheden en de accucapaciteit. De kraakpers wordt namelijk aangedreven door de voertuigaccu’s, dus dat was een aspect om rekening mee te houden. De Electric-specialist van Volvo Group Truck Center heeft ons daarbij goed geholpen. Op basis van zijn advies hebben we gekozen voor vier accu’s. Opladen doen we op ons eigen terrein. We hadden al laadpalen en bij deze truck hebben we een Wallbox geleverd gekregen.”

Zero-emissiezone

Dordrecht krijgt vanaf 1 januari 2026 een zero-emissiezone in de binnenstad. In deze zone mogen dan alleen nog vracht- en bestelwagens rijden die volledig uitstootvrij zijn. Jansens: “Ook in dat opzicht is dit een duurzame investering richting de toekomst. We lopen graag voorop en met dit voertuig zijn we nu én in de toekomst welkom in de binnenstad. Hiermee dragen we ook bij aan een betere luchtkwaliteit in de stad en kunnen we ons werk stiller doen.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties