De MAN TGL is vooral bekend als bakwagen, maar cateringbedrijf Van A naar Peter uit Heerenveen heeft de compacte MAN TGL-truck als trekker in gebruik genomen. De truck wordt ingezet in combinatie met een mobiele keuken voor catering op locatie door heel Nederland.

 “De teruggekeurde BE-trekkers die wij eerst gebruikten, bleken te licht voor deze units. In de trailer zit alles dat we onderweg nodig hebben, met onder meer een zware generator, watertanks en een professionele horecakeuken, compleet met twee steamers. De opleggers zijn verder voorzien van verlichting die de omgeving rondom in het licht zet en een 360 graden camerasysteem. Met de complete inrichting en voorraden aan boord komt zo’n oplegger op een behoorlijk gewicht, en dat bleek te zwaar voor de BE-trekkers. MAN-dealer Wierda Bedrijfswagens dacht mee over een oplossing, en zij kwamen met dit concept”, aldus Peter Waterlander, eigenaar van Van A naar Peter.

Omgebouwd

De MAN TGL 8.220 met slaapcabine en hoog dak kwam af-fabriek als bakwagen. Vervolgens werd de truck door Wierda Voertuig Techniek omgebouwd tot trekker. De luchtgeveerde trekker heeft een wielbasis van 360 centimeter. De truck is uitgerust met de 4,6 liter D0834 viercilinder Euro 6 dieselmotor met 220 pk. De TGL is voorzien van de geautomatiseerde AS Tronic-versnellingsbak. Verder is gekozen voor het OptiView-systeem dat de spiegels vervangt door camera’s. De door WVT aangepaste MAN TGL is voorzien van een gesloten zijafscherming, een traanplaat chassisafdekking, TGL-slaapcabine en alle MAN veiligheidssystemen.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Recente Reacties