G4S Nederland stelt hoge eisen aan de voertuigen voor geld- en waardetransport. Veiligheid staat daarbij voorop en de voertuigen zijn dan ook voorzien van de modernste beveiligings- en communicatiemiddelen. Ger Pruis van GS4: “De nu in gebruik genomen Volvo FM trucks zijn de grootste voertuigen die we hebben. De trucks worden gebruikt voor het transport van bankbiljetten en munten. Het GVW is dan ook 27 ton. De keuze voor Volvo is bepaald doordat zij af fabriek een oplossing boden die in principe al onze wensen vervult. Bij een aantal banken moeten we naar binnen, dat betekent dat je een laag chassis nodig hebt en een lage cabine. De opbouw van een dergelijke eenheid vergt acht maanden. “

Ger Pruis is zeer te spreken over de techniek en de veiligheid van de Volvo FM. “Volvo I-Shift, die we kunnen bedienen vanaf het dashboard, is een soepel schakelende versnellingsbak, waardoor je uitstekend kunt manoeuvreren. Zeker ook omdat de naloopas stuurbaar is. De cabine is prachtig. Dat is ook wat ik terugkrijg van de bemanning van de trucks. Perfecte stoelen en door de lage motortunnel ideaal voor ons werk.”

Voor G4S is Volvo Trucks een nieuwe leverancier. “Wat we gemerkt hebben tijdens het proces is dat de organisatie en de support van hoog niveau zijn. Waarbij moet worden aangetekend dat Volvo veel zaken af fabriek regelt. We zien datzelfde nu terug in de operatie. Stilstand kan in ons vak niet; de operatie moet doorgaan. Betrouwbaarheid en veiligheid gaan bij Volvo hand-in-hand, dat is wat wij zoeken.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties