De Amerikaanse start-up Nikola, gespecialiseerd in batterij-elektrische en waterstoftrucks, heeft het eerste kwartaal van dit jaar flink geld verloren. Blijkens gegevens die Nikola communiceert met investeerders verloor Nikola 169 miljoen dollar in het eerste kwartaal.

Dat is meer dan de bijna 153 miljoen dollar die Nikola verloor in het eerste kwartaal van 2022. Intussen is het bedrijf trots dat het 140 waterstoftrucks besteld heeft gekregen van twaalf klanten. Ook werden er 63 batterij-elektrische trucks geleverd van het type Nikola Tre. Om het hoofd boven watert te houden, zal de order-intake echter flink omhoog moeten. Begin dit jaar waarschuwde Nikola al dat het weliswaar een miljard in kas heeft, maar als er niet meer verkocht wordt, dat het dan aan het eind van dir jaar wel eens einde verhaal kan zijn.

Nikola wil nu de productielijn in Coolidge ombouwen zodat op een en dezelfde productielijn zowel waterstof-elektrische, als batterij-elektrische trucks gebouwd kunnen worden. Verder wil het merk zich concentreren op de thuismarkt en is dat volgens Nikola reden om de afspraken met Iveco, die neerkomen op een scheiding waarbij men elkaar wel onderdelen en kennis levert, te herzien.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties