Deze looneis, in centen in plaats van procenten, is volgens de vakbond FNV nodig om de loonachterstand met andere logistieke dienstverleners in te lopen. Eind 2012 heeft op verzoek van DSV de AWVN een benchmark uit laten voeren. Daaruit bleek dat de lonen bij DSV Solutions gemiddeld tien procent lager liggen dan bij andere logistieke dienstverleners.

In hun ultimatum eisen de leden dat meer uitzendkrachten een vaste baan krijgen. Mocht DSV het ultimatum naast zich neerleggen, dan volgen er – net als in 2013 – opnieuw acties. In 2013 werd er na vijf stakingsdagen een cao afgedwongen. De lonen stegen door de acties in 2013 en 2014 met totaal 5%. Ook werden toen afspraken gemaakt om de doorgeschoten flexibele schil terug te dringen. Helaas kwam er van deze afspraken niks terecht, zegt de vakbond.

DSV Solutions is onderdeel van DSV, een internationale, beursgenoteerde onderneming met de hoofdvestiging in Denemarken. In Nederland werken er voor DSV Solutions 1.365 medewerkers, waarvan 573 op flexibele basis. De logistieke dienstverlener heeft vestigingen in Amsterdam, Moerdijk, Venray, Venlo, Beek bij Maastricht en ‘s-Heerenberg.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties