Het Connect2LNG-consortium onder leiding van Unilever vertegenwoordigt zowel de vraag- als aanbodzijde van LNG. Een groot struikelblok voor investeringen in nieuwe LNG-vrachtwagens is het gebrek aan LNG-tankstations. Door de realisatie van vijf LNG-tankstations langs de belangrijkste Europese transportroutes in Frankrijk en Duitsland zullen Noordwest- en Zuid-Europa met elkaar verbonden worden. De Europese Commissie steunt het project met een bedrag van 4,5 miljoen euro vanuit de Connecting Europe Facility (CEF).

Het Connect2LNG-project sluit naadloos aan op de ambities van het Unilever Sustainable Living Plan, zoals het verlagen van CO2-uitstoot. Dirk Beckers, executive director van het Innovation and Networks Agency (INEA), het orgaan van de Europese Commissie dat de supervisie heeft over de uitvoering van het project: “De milieu-impact van wegtransport verminderen en tegelijk alternatieve brandstoffen promoten, dat vormt de kern van wat de Connecting Europe Facility (CEF) wil bereiken met de instrumenten die haar ten dienste staan. INEA heeft al aan vele succesvolle projecten op dit gebied leiding gegeven en ik ben vol vertrouwen dat ook Connect2LNG van cruciaal belang zal blijken te zijn voor de sector en voor Europa als geheel en dat het eraan zal bijdragen dat meer en meer organisaties worden gestimuleerd voorstellen van hoge kwaliteit in te dienen bij de CEF naar aanleiding van de oproep die nu openstaat.”

Met het stimuleren van de overgang naar het gebruik van alternatieve brandstoffen, neemt Unilever naar eigen zeggen een leidende rol in het verduurzamen van de transportsector. “LNG is een schoon en veilig alternatief voor zwaar internationaal wegvervoer”, aldus Jan Zijderveld, president Europe Unilever. “Door haar schaalgrootte kan Unilever een positief signaal afgeven om zo een fundamentele verandering in de transportsector tot stand te brengen. Wanneer wij een stap zetten, zullen anderen volgen en dat zal transportbedrijven en brandstofleveranciers het duwtje geven dat ze nodig hebben en daarmee het vertrouwen om ook een stap te zetten.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties