Firestone lanceert een nieuw gamma vrachtwagenbanden, die zijn uitgerust met de Enliten-technologie van Bridgestone, dat de technologie heeft ontwikkeld om de totale verbruikskosten te verlagen en de ecologische voetafdruk voor fleetoperaties te verkleinen.

De FS424, FD624 en FT524 voor gebruik op de weg voor stuur-, aandrijf- en trailerassen bieden een rijbereik, waarvan Firestone claimt dat het tot 20 procent groter is dan bij vorige modellen, wat resulteert in een 10 procent lagere kostprijs per kilometer. Het nieuwe gamma biedt daarbovenop een betere brandstofefficiëntie, met een rolweerstand die tot 15 procent lager ligt dan bij vorige modellen. Dankzij de loopvlakvernieuwingsoplossingen van Bridgestone wordt ook de levensduur van de banden verlengden en de komen de totale verbruikskosten lager uit.

Maten

Het nieuwste vrachtwagenbandengamma van Firestone telt zes extra maten ten opzichte van de vroegere gamma’s. De eerste maten zullen in september 2023 op de markt worden gebracht, en de rest volgt dan in de loop van 2024. Het nieuwe gamma vervangt de huidige Firestone Plus-modellen.

Middensegment

Commercieel directeur Waqqas Ahmad van Bridgestone EMIA: “Vrachtwagenvloten hebben banden nodig die het hele jaar door betrouwbaar zijn en opvallen door een lagere totale verbruikskostprijs – zeker in de huidige omstandigheden. Om in te spelen op de behoeften van onze klanten hebben we voor dit gamma voor het eerst gebruikgemaakt van Enlinten om een nieuw Firestone-vrachtwagenbandengamma te creëren dat zich wil opwerpen als de beste keuze in het middensegment. De FS424, FD624 en FT524 zijn verkrijgbaar in een breed scala aan maten en zijn een slimme keuze voor zowel het Firestone-merk zelf als kostenbewuste vlooteigenaars die op zoek zijn naar de ideale band.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties