Op sectorniveau valt in de Graydon barometer af te lezen dat facturen in de zakelijke dienstverlening met 38,7 dagen het snelst betaald worden. Daarna komen de land- en tuinbouw en de IT en telecom. Naast de eerder genoemde (semi)overheid, lopen de transportsector en de chemiebranche achter met het betaalgedrag.

Graydon ziet met tevredenheid dat de trend van stipter betalen zich ook in het tweede kwartaal van 2015 doorzet. Record op record als het gaat om goed betaalgedrag. “Toch moeten we vaststellen dat bijna anderhalve maand moeten wachten op het betalen van een factuur voor veel ondernemers nog steeds erg lang is. Het verder omlaag brengen van deze betaaltermijn is onontbeerlijk voor een financieel gezond onderneming”, aldus Hans-Peter Vloemans van Graydon.

Op provinciaal niveau zien we dat de beste betalers zich net als vorig kwartaal in de provincie Zeeland bevinden. In deze provincie kennen facturen een gemiddelde betaal tijd van 38,9 dagen. De traagste betalers bevinden zich momenteel in Zuid-Holland (43,1 dagen), de provincie neemt daarmee het stokje over van Flevoland waar ondernemers na gemiddeld 42,8 dagen hun facturen hebben voldaan.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
21 februari 2024
Meest bekeken
Recente Reacties