Temot International, een van de grote wereldwijde distributiegroepen van onderdelen, heeft in Ares Autoparts een nieuwe aandeelhouder gevonden. Met deze Taiwanese firma verwacht Temot, in ons land vertegenwoordigd via Bulthuis, te kunnen groeien in Oost-Azië.

Ares telt zo’n tachtig personeelsleden en behoort tot de belangrijkste spelers op de Taiwanese aftermarket voor bedrijfsvoertuigen. Het bedrijf is nog altijd in handen van de oprichter en past daarmee volgens Temot uitstekend in het profiel van de groep waar relatief veel leden in handen is van de oprichters of diens nazaten.

Ares is opgericht in 2006 en werkt naar eigen zeggen met een catalogus van 5000 artikelnummers. Bovendien werkt het al samen met veel merken uit de portefeuille van Temot, zoals Bosch, Contitech, Hella, Mahle, Valeo, Wabco en ZF. De focus ligt er vooral op trucks van westerse makelij.

Temot bestaat dit jaar dertig jaar en werd opgericht door vijf Europese firma’s. Inmiddels telt het 114 aandeelhouders en gezamenlijke omzet van ruim 16 miljard dollar.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties