Met name bij gemeenten is aardgas populair, specifiek bij huisvuiltrucks. Daarvan is deze Renault een goed voorbeeld. Als twee-asser levert Renault ze met een GVW van 19 ton, maar populairder is de drie-asser die 26 ton GVW mag hebben. Renault en Volvo gebruiken dezelfde acht liter motor die goed is voor 320 pk. Dit vermogen past prima bij de genoemde GVW. De motor is gekoppeld aan een Allison automatische versnellingsbak.

De Renault Trucks D Wide CNG Euro VI beschikt over een volautomatische Allison 3200 versnellingsbak, aangepast voor inzet binnen het segment huisvuilinzameling. Net als in de dieselversie, heeft de D Wide CNG een versnellingsbak die automatisch van de neutraal stand naar de eerste versnelling schakelt en vice versa. Dit maakt het mogelijk om de opbouw te activeren zonder handmatig naar neutraal te hoeven schakelen.

Om aan verschillende behoeften te kunnen voldoen, biedt de Renault Trucks D Wide CNG zes brandstoftanks met een capaciteit van 600 liter voor gecomprimeerd gas onder een druk van 200 bar – wat gelijk staat aan 90 kilogram gas – en een capaciteit van 800 liter in acht brandstof tanks, wat gelijk staat aan 120 kilogram gas.

Voor het tanken van de D Wide CNG zijn er aansluitingen volgens de NGV1- en NGV2-richtlijnen, zodat wordt voldaan aan de eisen van gasleveranciers binnen Europa. De stalen tanks zijn ontworpen om een druk tot 500 bar aan te kunnen: 2,5 keer zo hoog dan gebruikelijk en hebben een levensduur van meer dan twintig jaar.

Net zoals de Renault Trucks-dieseltrucks wordt ook de D Wide CNG geproduceerd in Blainville-sur-Orne in de Franse regio Calvados. Service en onderhoud worden uitgevoerd door het uitgebreide Europese Renault Trucks-dealernetwerk.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties