Het moederbedrijf van DAF, Paccar, zegt volgend jaar te willen beginnen met de verkoop van waterstoftrucks in de VS. Al sinds geruime tijd heeft Paccar de waterstofaandrijflijn van Toyota in haar trucks getest.

Dat testwerk gebeurde in de haven van Los Angeles met tien omgebouwde Kenworth’s T680. Naast de Kenworth, wil Paccar ook een Peterbilt 579 op de markt brengen die een waterstof-elektrische aandrijving heeft. De trucks worden uitgerust met twee elektromotoren van 310 kW, wat goed is voor een continuvermogen van 420pk. Voor de waterstofomzetting zorgt Toyota’s Gen 2 Dual Fuel Cell Module. De trucks van Paccar hebben in totaal een tankcapaciteit van 60kg, bij een druk van 700 bar. Daarmee behalen ze een actieradius van 450 mijl, oftewel 664 kilometer. Er wordt dan uitgegaan van een typische Amerikaanse Class 8 combinatie van 37 ton GVW. Volgens het persbericht van DAF begint Toyota komend najaar met het opschalen van de productie van deze brandstofcel.   

DAF

In Eindhoven is DAF nog altijd bezig met de ontwikkeling van een dieselmotorblok, dat is omgebouwd om waterstof rechtsreeks te verbranden in plaats van te splitsen zoals bij een brandstofcel. Onderzocht welke voordelen hier zijn te behalen ten opzichte van een diesel.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties