DAF completeert zijn Nieuwe Generatie XD, XF, XG en XG+ serie met een reeks dubbel aangedreven trekkers en bakwagens voor off- en on-roadtoepassingen. Hiertoe behoren de nieuwe XDC- en XFC-bouwvoertuigen die nu ook leverbaar zijn in 4×2 uitvoering. Voor de inzet die vraagt om de laagste schadegevoeligheid zonder off-roadcapaciteiten, introduceert DAF de nieuwe Extra Robust uitvoering van de XD en XF.

De Nieuwe Generatie bouwvoertuigen XDC en XFC onderscheiden zich door de zwarte grille en een stalen bumper, stalen beschermingsplaat voor de radiateur en twee onderhoudsvrije LED-mistlampen die diep verzonken in de bumper zijn geplaatst voor maximale bescherming. Een flexibele onderste opstaptrede is als optie leverbaar.

De Nieuwe Generatie XDC en XFC hebben een grote bodemvrijheid tot 40 centimeter en een oploophoek van 25 graden, waardoor ze geschikt zijn voor toepassingen waarbij regelmatig off-road moet worden gereden. De XDC en XFC zijn leverbaar als 8×4, 6×4 en, voor het eerst, 4×2.De XDC gaat hierbij tot 450 pk met een elf liter, de XFC krijgt de 13 liter motor en brengt het tot maximaal 530 pk.

Tandems

DAF biedt keuze uit onderhoudsarme tandemassen met dubbele aandrijving: van een lichtgewicht 19-tons tandem met enkele reductie (SR1132T), bladvering en schijfremmen of trommelremmen tot 21- en 26-tons varianten (SR1360T) met enkele reductie, schijfremmen en luchtvering. Voor zware en off-road toepassingen zijn de tandems van 21 en 26 ton ook leverbaar met naafreductie (HR1670T). De tandems zijn leverbaar met een breed scala aan opties voor achterasoverbrengingen van 3,46:1 tot 7,21:1, om de specificatie perfect af te stemmen op de individuele taak.

Hydrostatische aandrijving

Voor toepassingen waarbij zo nu en dan extra tractie nodig is, biedt DAF een optionele hydraulische voorwielaandrijving voor 4×2 trekkeruitvoeringen van de XD, XDC, XF en XFC. Dit systeem kan worden geactiveerd via een schakelaar op het dashboard. Nog niet bekend is precies wat de details hiervan zijn, maar bruikbaar voor sommige Nederlandse klanten is het zeker.  

Wanneer DAF al dit moois kan leveren is nog niet bekend.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties