DAF’s compleet nieuwe fabriek voor batterij-elektrische trucks is vandaag officieel geopend door Micky Adriaansens, minister van Economische Zaken en Klimaat. De nieuwe assemblagelijn is gerealiseerd op DAF’s grootste productielocatie in Eindhoven.  

De nieuwe DAF Electric Truck Assembly heeft een oppervlakte van 5,000 m2. De fabriek kent twee sub-assemblagelijnen: één voor de voorbereiding van de batterijpakketten en één voor het samenstellen van de ‘Electric Drive Module’. Deze bestaat uit het voorste batterijpakket, de relaiskast voor het verbinden van de hoog-voltage-systemen en alle benodigde elektrische hulpsystemen. Op de bijna 150 meter lange hoofdlijn worden deze hoofdcomponenten samen met de e-motor met geïntegreerde versnellingsbak op het chassis gemonteerd.

DAF XD en XF

DAF heeft de Electric Truck Assembly gebouwd voor de productie van haar nieuwste generatie batterij-elektrische vrachtwagens. De DAF XD en XF Electric zijn beschikbaar in verschillende as-configuraties. Ze worden aangedreven door e-motors en uitgerust met 2 tot 5 batterijpakketten (210 tot 525 kWh), goed voor actieradii tot 500 kilometer. Dankzij deze modulaire opzet kunnen de trucks precies worden afgestemd op de wensen van de klant. Door routes en het opladen van de batterijen zorgvuldig te plannen is het in theorie  mogelijk om per dag 1.000 ‘zero emission’ kilometers af te leggen. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van snelladen (tot 350 kW), kunnen de batterijpakketten in slechts 45 minuten weer tot 80% worden opgeladen, zegt DAF.

Op korte termijn zal de productie van voertuigen voor de kwaliteitsvalidatie beginnen; de aanvang van de serieproductie van klantenvoertuigen staat gepland voor de zomer. DAF verwacht dat de productie in de nabije toekomst naar duizenden voertuigen per jaar zal stijgen, in lijn met de toenemende vraag naar volledig elektrische trucks.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties