Renault elektrisch

Ook de populaire Renault Trafic is voortaan volledig elektrisch. Nog dit jaar komt de Renault Trucks E-Tech Trafic, zoals hij officieel heet, op de markt. Hiermee biedt Renault een emissievrije oplossing voor elk transport van 650 kilo tot 50 ton.

Door de innovatieve e-cargo bikes van de Franse fabrikant Kleuster te integreren, kan Renault ook voor de last mile deliveries in grote steden een gepaste oplossing bieden. Dankzij de samenwerking kun je nu bij de Renault dealer terecht voor deze elektrische bakfietsen. Hiermee is Renault waarschijnlijk de eerste fabrikant die voor elk ladinggewicht een passende elektrische oplossing heeft.

De volledig elektrische E-Tech Trafic, die binnenkort leverbaar komt, is de kleinste bestelbus van het merk. Met een laadlengte tot 4,15 meter en 5,8 tot 8,9 m3 laadvolume biedt deze veel mogelijkheden voor transportbewegingen binnen en buiten de stad. Het bereik is zo’n 250 kilometer dankzij een relatief laag verbruik, dat volgens Renault het laagste is in de markt.

Voor meer laadvermogen biedt Renault de volledig elektrische Master (3,1 en 3,5 ton). Daarboven vinden we de D-serie, met de E-Tech D tot 11 ton en de E-Tech D Wide tot 16 ton. Zoek je nog meer, dan heeft Renault de elektrische E-Tech C en E-Tech T vrachtwagens voor je. Binnenkort krijgen deze een aangepaste cabine, met een gestroomlijnd front vergelijkbaar met die van de nieuwste DAF. Hiermee maakt Renault gebruik van de nieuwe regels. Naar verwachting krijgen alleen elektrische Renault-vrachtwagens dit nieuwe front.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties