In de categorie tot en met vijf jaar oud boekt MAN 1,2 procent minder storingen dan de eerstvolgende concurrent. Bij de eenjarige trucks is bij 7,4 procent van de MAN-trucks sprake van een belangrijke storing en bij de voertuigen tot en met vijf jaar bij ongeveer 20 procent. “Beduidend minder dan het gemiddelde in deze leeftijdscategorie”, aldus het TÜV-rapport.

Alle informatie uit laboratoriumtests, die in een tijdsbestek van 300 uur ongeveer een miljoen kilometer rijden simuleren, wordt bewaard in een centrale database en is toegankelijk voor de ingenieurs van de ontwikkelingsafdeling van MAN. “Alle resultaten van tests, zelfs de kleinste details, zijn onmisbaar in het proces van voortdurende verbetering”, aldus Torsten Pilcher, hoofd kwaliteitscontrole en assemblage bij MAN.

Rapport

Volgens de TÜV worden vrachtauto’s bovengemiddeld goed onderhouden. Het geeft aan dat de gebruikers zich realiseren dat het leidt tot minder uitval en dure reparaties. Service- en onderhoudscontracten betalen zich dan ook op de lange duur uit volgens het rapport.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties