Jan Schouten is per 1 januari 2022 benoemd tot commercieel directeur bij Volvo Trucks Nederland. Hij neemt de rol van Roeland Ruygt over die is aangesteld als algemeen directeur bij Volvo Group Truck Center.

Sinds 2002 heeft Jan Schouten diverse functies binnen Volvo Trucks Nederland bekleed op het gebied van dealer sales management en fleetsales. De laatste vier jaar was hij als Manager Product verantwoordelijk voor het productbeleid en de technische ondersteuning aan de interne organisatie en het dealernetwerk met als belangrijk aandachtspunt de transitie van dieseltrucks naar CO2-neutrale voertuigen waaronder (bio-)LNG en elektrische trucks.

Transitiefase

“De truckbranche bevindt zich in een van de meest vooruitstrevende transitiefases ooit. Met dieseltrucks die steeds zuiniger en schoner worden, tal van alternatieve brandstoffen en aandrijflijnen zoals elektrisch en straks waterstof, wordt de keuze die transportbedrijven moeten maken steeds ingewikkelder. Het is een uitdaging om nu als commercieel directeur deze leidende positie verder te mogen uitbouwen en transportbedrijven te helpen in hun keuzes op weg naar een duurzame toekomst”, verklaart Jan Schouten.

De functie van Schouten wordt per 1 januari 2022 ingevuld door Erik-Jan Slijkhuis. Hij was de afgelopen drie jaar werkzaam als Sales Engineer op de afdeling product binnen het importbedrijf. Daarvoor deed Erik-Jan Slijkhuis brede ervaring op binnen de transportbranche bij zowel fabrikanten als transportbedrijven.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties