Op 1 juli 2021 opent ESA Heerenveen de deuren van een compleet nieuw pand van 2.500 vierkante meter met vijf volledig ingerichte werkstraten. Hier staat ESA klaar voor service, onderhoud en reparatie aan alle merken trucks en trailers. Dit is een doorbraak voor ESA, want het bedrijf beperkt zich niet langer tot DAF en Ginaf trucks maar biedt nu zijn diensten aan voor alle zware materieel volgens de nieuwe TRP Service Plus formule.

Op industrieterrein IBF verrees op een zichtlocatie een compleet nieuw pand op een terrein van ongeveer 12.000 meter. Opvallend is de grote hoeveelheid glas, zowel in de werkplaats als in de kantoren. Daardoor is er overal daglicht, maar het glas geeft ook maximaal contact tussen kantoren, werkplaats en receptie. Het pand is gebouwd naar de laatste inzichten en eisen op het gebied van duurzaamheid en veiligheid. Zo is er geen gasaansluiting, maar zijn er wel zonnepanelen waardoor het bedrijf op duurzame wijze voorzien wordt van energie. De doelstelling bij de nieuwbouw was om een nagenoeg energieneutraal bedrijf neer te zetten.

Voorbereid op de toekomst

De werkplaats is volgens ESA volledig ingericht en voorbereid op de toekomst. Zo is de werkplaats geschikt voor elektrische- en waterstoftrucks. Hiermee loopt ESA Heerenveen vooruit op de ontwikkelingen die de transport sector in de komende decennia ondergaat. Met Hyzon Motors is inmiddels een akkoord bereikt waardoor de ESA Groep de eerste officiële Hyzon-dealer van Europa wordt.

TRP Service Plus formule

De TRP Service Plus formule is een nieuw DAF-concept met service voor ‘all makes’. TRP is al jaren een succesvol concept met een uitgebreid assortiment aan onderdelen voor alle merken trucks en trailers. Met TRP Service Plus wordt dat uitgebreid met een multi-merk service. Voortaan kan de klant dus met zijn complete wagenpark op één adres terecht voor service en onderhoud, inclusief het getrokken materieel. Dankzij de TRP partsservice zijn de juiste onderdelen altijd voorradig of snel in huis dankzij het eigen parts search software systeem.

De komst van ESA naar Heerenveen brengt het bedrijf samen met servicepartner BSF nog dichter op de klanten in Friesland. ESA bestaat inmiddels 95 jaar en is DAF- en Ginaf-dealer in Friesland en Groningen. 

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Recente Reacties