Onlangs gebeurde dit bij Plüderhausen, een dorpje aan de Bundestrasse 29, ten oosten van Stuttgart. Bij een controle bleek al snel dat remmen en de besturing niet in orde waren. Zodanig, dat de truck in kwestie niet verder mocht. Er ontvouwden zich daarna taferelen, die aangeven, dat sommige bedrijven er wel een heel eigenaardige wijze van ondernemen op na houden.

De truck mocht niet verder en de chauffeur moest wachten op afsleephulp en overlaadhulp van het bedrijf in kwestie waar de man voor reed. Dit was een buitenlandse onderneming. Het bedrijf stuurde vier trucks naar de plek waar hun collega stond. Maar de politie dacht: wanneer we zulke mankementen bij de eerste truck aantreffen, laten we dan dit viertal ook maar even checken. Alle vier de trucks werden door de politie direct uit het verkeer gehaald, zo ernstig was hun technische toestand. Ondeugdelijke remmen, slecht laswerk, ontbrekende schokdempers en ontbrekende vergunningen deden de frustraties bij de agenten oplopen.

Een chauffeur had de uren niet op orde en een tweede had geen rijbewijs bij zich. Lees het hele verhaal op de website van Bigtruck.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties