In totaal zullen zeven nieuwe vestigingen worden gebouwd en twee volledig worden uitgebreid en vernieuwd. De vestiging op Schiphol werd vorig jaar al aangepakt.

De tien Service Centra van DHL Express verwerken momenteel drie keer meer zendingen dan amper tien jaar geleden. DHL verwacht nog eens een verdubbeling de komende tien jaar. Om deze aantallen te kunnen blijven verwerken, moet het netwerk in Nederland worden uitgebreid. Die uitbreiding biedt tevens de mogelijkheid innovaties te introduceren, die de processen efficiënter zullen maken en productiemiddelen duurzamer.

Luchthub

De aanzet voor het innovatietraject werd vorig jaar gegeven toen de vestiging in Hoofddorp werd geïntegreerd in de luchthub op Schiphol. De voorbereiding voor de nieuwbouw in Utrecht is al in volle gang. De nieuwe vestiging wordt gebouwd aan de westkant van de A2 op bedrijventerrein Haarrijn. Het complex gaat de huidige vestigingen in Amersfoort en Utrecht vervangen.

Het nieuwe Service Centre, zoals de sorteercentra van DHL Express worden genoemd, beslaat ruim 2.500 m² loods en kantoor op in totaal 12.000 m² terrein. Het pand krijgt een automatische sorteerinstallatie, wordt voorzien van energiebesparende en milieuvriendelijke installaties en zal de uitvalsbasis vormen voor 130 medewerkers met zo’n 60 bestelwagens en een tiental fietskoeriers. De uitbreiding en vernieuwbouw van de vestigingen in Apeldoorn en Eindhoven is in maart dit jaar al van start gegaan.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Recente Reacties