Doel is de mobiliteit in de sector transport en logistiek te verbeteren door de overgang van (dreigende) werkloosheid naar werk én van werk naar werk te vergemakkelijken.

Egon Groen, bestuurder FNV Transport & Logistiek: “Het sectorplan biedt maatregelen onder meer voor chauffeurs die het door omstandigheden lastig hebben op de arbeidsmarkt. Zij krijgen de mogelijkheid om aan het werk te blijven in de sector, bijvoorbeeld wanneer werkloosheid dreigt, als men even geen baan heeft of ziek uit dienst is gegaan. Zo willen we vakbekwaam personeel perspectief bieden en behouden voor de sector.”

 Arthur van Dijk, algemeen voorzitter TLN: “Het tij is duidelijk aan het keren. Er begint vanuit verschillende regio’s weer vraag naar vrachtwagenchauffeurs te ontstaan. Op dit moment zijn er al honderden vacatures en dat wordt de komende jaren steeds meer. Tegelijkertijd vergrijst en ontgroent de sector. Een grote groep chauffeurs gaat binnen afzienbare tijd met pensioen en in heel Nederland zijn er steeds minder jongeren. Daarom bevat het sectorplan ook maatregelen om te anticiperen op de groeiende behoefte bij bedrijven aan nieuwe chauffeurs.”

Kans

Willem de Vries, directeur Sectorinstituut Transport en Logistiek: ‘Dit is een grootse kans voor mensen die altijd al vrachtwagenchauffeur hebben willen worden. Een prachtig beroep; er is geen beroepsgroep waar de bevlogenheid voor het beroep zo groot is. Maar je moet er wel geschikt voor zijn. Daarom is er natuurlijk eerst een zorgvuldige selectie. Kom je daar doorheen dan zorgen wij voor een opleiding en krijg je de garantie van een baan!’ Eind 2015 zal de campagne voor de werving worden gestart.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Recente Reacties