Zoals bekend domineren de Duitse trailerbouwers Schmitz, Krone en in mindere mate Ko%u0308gel niet alleen de Duitse, maar ook de Europese en de Nederlandse trailermarkt. Alle reden dus om, nu de trailerfabrikanten weer allerlei nieuwe typen hebben uitgebracht, eens te bekijken wat de verschillen zijn; als die er al zijn. Om het plaatje compleet te maken, werd aan voornoemd drietal ook een Kässbohrer toegevoegd en een Fliegl. Schwarzmüller doet buiten mededinging mee. De door dit merk geleverde schuifzeiler is veel te licht bevonden door het testteam.

Criteria

Wie de criteria van deze test bestudeert, kan weinig anders dan concluderen dat hier Deutsch gründlich te werk is gegaan. Zelfs de verbuiging van het chassis wordt bekeken wanneer aan één kant de wielen op een oneffen ondergrond staan. Maar ook: het openen van het zeil, hoeveel kracht er benodigd is om de achterdeuren te openen, welke laadvloer erin zit, om de hoeveel centimeter die vloer aan het chassis is geschroefd of geklonken.

Moet de chauffeur aan de slag met planken? Zijn die van aluminium of van hout? Hoe ziet het chassis eruit? Kan de chauffeur makkelijk aankoppelen? Wil het dak een beetje makkelijk open en zo ja, hoe ver eigenlijk? Hoe eenvoudig kan de chauffeur de koppelingen aansluiten van zijn trekker? De elektronica rond de remmerij wordt gecheckt en of de instellingen goed zijn. Welk slimmigheidjes heeft de trailer voor op zijn concullega’s?

Testoordeel

In het volledige artikel staan per trailer alle bevindingen uitgebreid beschreven, in de testtabel staan de resultaten handig bij elkaar. De fabrikanten geven ook hun reactie op de test. Maar er kan er maar 1 de winnaar zijn! Wie dat is lees je hier >>

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Recente Reacties