Werkgevers riskeren terugbetaling noodhulp NOW

37% van de werkgevers weet niet dat zij zélf de definitieve berekening van hun NOW-tegemoetkoming moeten aanvragen. Tot nu toe heeft pas 37,4% van de werkgevers in de transport en logistieksector de definitieve berekening aangevraagd. Dat blijkt uit onderzoek van UWV. Het is raadzaam daar alert op te zijn, want de deadline voor het definitief vaststellen van de hulp in de eerste aanvraagperiode NOW nadert. Als werkgevers de definitieve berekening niet tijdig aanvragen, kan dat leiden tot een terugvordering van het complete voorschot.

Verder lezen

FNV wint rechtszaak tegen Van den Bosch alsnog

Het Nederlands recht en daarmee de beroepsgoederen cao is van toepassing op de arbeidsvoorwaarden van tien Hongaarse chauffeurs die in 2014 ontslagen werden door Van den Bosch Transporten, omdat ze het cao-loon opeisten. Het Gerechtshof in Leeuwarden bekrachtigde dinsdag het vonnis daarover uit 2015 van de kantonrechter.

Verder lezen

Paccar moest uitlevering van 6500 trucks uitstellen

Tegen het einde van juni, dus het einde van het tweede kwartaal, had Paccar met de truckmerken Peterbilt, Kenworth en DAF 40.100 trucks afgeleverd. Echter er stonden er nog 6500 grotendeels afgebouwd te wachten op onderdelen. Onlangs bij een bezoek aan DAF bleek dat die achterstand wat Eindhoven betreft inmiddels voor het overgrote deel is ingelopen.

Verder lezen