bekeken: 554 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
(5,00)
(Inloggen is vereist)

Nieuwe voorschriften tachograaf op komst

DOMEIN: Productnieuws

Geplaatst op: 12 maart 2018, 17:32

Leestijd: 2 minuten

De komende periode staat in het teken van grote veranderingen op het gebied van tachografen. Uiteindelijk leidt dit volgend jaar tot de nieuwe smart tachograaf, meldt tachospecialist A1 Automotive.

Op Transport Compleet Hardenberg (13 t/m 15 maart) geeft het bedrijf uitleg én organiseert het een quiz om tachograafkennis te testen.

Een groot deel van de nieuw gebouwde vrachtwagens wordt sinds oktober vorig jaar uitgerust met de VDO 3.0 tachograaf. Zijn kenmerk is de behuizing uit één stuk. Ook gebeurt de invoer van chauffeurskaarten bij deze nieuwe tachograaf sneller dan bij eerdere VDO-types. De nieuwkomer is bij alle truckfabrikanten te bestellen en geldt als de voorloper van de nieuwe Smart Tachograaf, die vanaf 15 juni 2019 verplicht wordt in alle nieuw geproduceerde trucks in Europa.

Tacho Kennis Quiz

Met deze 4.0 tachograaf wordt alles wat we tot nu toe deden en wisten toch weer heel anders. Dit om fraude met de tachograaf zo veel mogelijk uit te sluiten. Kenmerken van die nieuwe Smart Tacho zijn modules die extra signalen afgeven. Daardoor wordt het feitelijk onmogelijk om nog te frauderen.

Om deze vaak taaie kost voor chauffeurs te verduidelijken, is er op de beurs in Hardenberg de Tacho Kennis Quiz. Hij maakt deel uit van de nieuwe Code 95 digitale tachograaftraining van de VDO Academy. Deze training is voor het grootste deel van de verplichte zeven uur thuis te volgen, door middel van E-learning. De theorie leren de chauffeurs dus thuis, de praktijk (2,5 uur) op locatie bij A1 Automotive, met werkende tachografen. Dit heeft als voordeel dat een chauffeur niet een hele dag op hoeft te offeren om de zeven punten te behalen.

Presentatie

Ook zal A1 Automotive ieder uur een presentatie geven en leren chauffeurs, monteurs en wagenparkbeheerders wat wel en niet belangrijk is in de ogen van de inspectie. Verder komen ze aan de weet waarop te letten nu we ons in een ‘tussenfase’ bevinden met de VDO 3.0 tachograaf, de voorloper van de Smart Tacho die alle ins en outs weer zal veranderen. A1 Automotive staat in hal 2 (standnummer 207).

Tags: , ,

Waymo test zelfrijdende trucksScania op biogas voor Ridder…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties