bekeken: 143 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Nieuwe NOx-sensor jubilerend Meyle

DOMEIN:

Geplaatst op: 23 juni 2020, 12:04

Leestijd: < 1 minuut

Meyle markeert zijn 25-jarig jubileum op het gebied van reserveonderdelen voor vrachtwagens met een nieuwe NOx-sensor. Deze aanvulling op het truckelektronica-assortiment zorgt volgens Meyle voor de best mogelijke prestaties onder extreme belastingen.

De sensor voor de vervangingsmarkt is vervaardigd volgens strikte kwaliteitsnormen en OE-vereisten. Hij meet het stikstofoxide (NOx) -gehalte van het uitlaatgas en levert volgens de fabrikant de best mogelijke prestatie onder extreme belasting. Ook maakt de sensor naleving mogelijk van de strikte emissiewaarden vanaf Euro 4. Sinds 1 oktober 2006 is een NOx-maximumlimiet van 3.500 mg / kWh gespecificeerd voor vrachtwagens van 3,5 t en hoger. Niet naleven kan leiden tot verlies van de exploitatievergunning.

Regeneratie

De NOx-sensor is dus een belangrijk informatie-instrument voor de motorregeleenheid om het verbrandingsproces te regelen. Als tijdens het proces fouten optreden, wordt er geen regeneratie uitgevoerd en blijft de SCR-katalysator verzadigd. Vervolgens kan geen stikstofoxide meer worden omgezet en is naleving van de emissiewaarden niet meer gegarandeerd. Bovendien kan een niet goed functionerende sensor leiden tot een hoger verbruik van de ureumoplossing.

Nieuw AEBS-3 voor DAF LF, CF…36 FH’s Van der Lee –…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties