bekeken: 109 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Nieuwe kaartlezer tachograafdata Continental

DOMEIN: Telematica

Geplaatst op: 12 december 2019, 13:03

Leestijd: 1 minuut

Continental introduceert een nieuwe kaartlezer voor chauffeurskaarten en downloadkeys: VDO SmartTerminal. Deze standalone-uitleesapparatuur voor tachograafdata vervangt de DLT Pro-download-terminal.

De terminal beschikt over een 7 inch touchscreen en wifi voor gegevensoverdracht naar de computer. Het systeem is ook geschikt voor de nieuwe DTCO 4.0 intelligente tachograaf. Het apparaat leest eerste en tweede generatie chauffeurskaarten.

Intuïtiever

De ontwikkelaars hebben volgens Continental het softwareontwerp intuïtiever gemaakt. VDO SmartTerminal claimt de enige standalone-oplossing op de markt te zijn die geen operationele computer op de achtergrond vereist om chauffeurskaarten en downloadkeys te lezen. De terminal kan op een tafel worden gezet of aan een muur worden bevestigd, in de chauffeursruimte, receptie of kantine. Dit biedt chauffeurs en fleetowners meer flexibiliteit.

Verder zijn de tachograafdata op elk gewenst moment uit te lezen, onafhankelijk van kantooruren. De chauffeurskaart of downloadkey wordt in de terminal gestoken, waarna de gegevens op het display verschijnen en download naar VDO SmartTerminal plaatsvindt. Ook is het mogelijk om op de terminal individuele activiteiten en rijbewijzen van chauffeurs te controleren. Er zijn 29 talen beschikbaar. Door het Automatic Uploader-overdrachtsprotocol zijn de gegevens met één klik eveneens beschikbaar in de VDO TIS-Web wagenparkbeheersoftware.

Kensington-slot

Om diefstal tegen te gaan, is de VDO SmartTerminal uitgerust met een Kensington-slot. Een Quick Start Guide helpt gebruikers bij het instellen. Als er meerdere apparaten zijn geïnstalleerd, kunnen de instellingen worden gekopieerd en zijn alle terminals naast elkaar te gebruiken. Bedrijven met meerdere locaties kunnen de gegevens die de verschillende terminals verzamelen centraal beheren.

Tags: , , ,

Proef met superecocombi in…Akkoord in Europa over…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties