bekeken: 923 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Nieuwe Duitse regels aansprakelijkheid

DOMEIN:

Geplaatst op: 8 januari 2020, 12:42

Leestijd: < 1 minuut

In Duitsland is wetgeving in voorbereiding die voor Nederlandse vervoerders problemen wegneemt bij ongevallen en schade rijden. Tot nu toe moet in Duitsland behalve de trekker ook de trailer verzekerd worden tegen aansprakelijkheid. Dat gaat waarschijnlijk veranderen.

In Nederland hoeven trailers niet tegen aansprakelijkheid worden verzekerd. In het verleden zijn Nederlandse vervoerders en trailerverhuurders in Duitsland in de problemen gekomen, nadat een trailer bij een ongeval betrokken was geraakt. Dit heeft tot rechtszaken geleid, die echter in het voordeel van de Nederlandse partij werden beslist door de Duitse rechter.

Verzekeringspremie

Volgens Duitse bronnen bestaat de ‘Doppelhaft’ voor truck-trailercombinaties sinds 2010. Dit heeft geleid tot een ‘verveelvoudiging’ van verzekeringspremies. Brancheorganisatie VDA zegt dat een vloot van enkele duizenden trailers op die manier twee miljoen euro extra kosten voor de kiezen heeft gekregen. Het wetsvoorstel dat de ‘Doppelhaft’ weer afschaft, moet nog door het parlement. De kans is groot, dat Duitse vervoerders een flinke premieverlaging tegemoet kunnen zien.

Doppelhaft

Desgevraagd laat Rogier Laan, Vice President Benelux van TIP Trailer Services, weten dat de nieuwe regels “een goede zaak” zijn voor het wegvervoer. Chris Gerhardt, Quality Assurance Manager bij Estron, spreekt even eens van een verheugende ontwikkeling. “Nederlandse vervoerders zijn door de ‘Doppelhaft’ onnodig in de problemen geweest. Dat lijkt nu voorbij. We hopen dat Duitse verladers zich realiseren dat Nederlandse vervoerders als Estron, geen kostenvoordeel hebben van deze ontwikkeling.”

Kleine min Nederlandse…Al tien jaar Giti
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties