bekeken: 557 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Nieuw concept voor Transport Compleet

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 4 juli 2019, 13:27

Leestijd: 2 minuten

Beursorganisatie Easyfairs heeft een aantal nieuwe elementen toegevoegd aan de Transport Compleet-vakbeurs. De eerste kennismaking hiermee vond plaats tijdens een kick-off meeting in Gorinchem, in het bijzijn van zo’n twintig toekomstige exposanten.

In 2016 nam Easyfairs de Evenementenhal over. Sindsdien werkt de beursorganisatie achter de schermen aan een herpositionering van onder meer de vakbeurzen Autoprof en Transport Compleet. Voor Autoprof betekende dat het einde van de Hardenberg-editie van deze beurs. Daarmee is Autoprof Gorinchem nu een landelijke vakbeurs geworden.

Nieuw concept

Ook voor Transport Compleet betekent de komst van Easyfairs aanzienlijke veranderingen in de manier van beurzen organiseren. Was Transport Compleet van oudsher gefocust op de exposant, gebaseerd op marktonderzoek in het voorjaar is Easyfairs tot een opzet gekomen waarbij meer wordt uitgegaan van wat de bezoeker van de beurs verwacht. Vervolgens wordt gekeken hoe exposanten daarop kunnen inspelen.

Een primeur voor Transport Compleet in september in Gorinchem is de VIP Lounge. Hier kunnen exposanten rustig met klanten praten. De beursvloer en het exposantenrestaurant bleken hiervoor toch niet helemaal te voldoen.

Nieuw is ook de virtuele schadestraat, verzorgd door opleidingsinstituut VOC. Hier kunnen bezoekers virtueel lassen en spuiten. In samenwerking met Truck Academy en diverse ROC’s komt er bovendien een plek waar studenten live aan trucks kunnen sleutelen.

Parkeerbeleid

Een praktische nieuwigheid betreft de introductie van betaald parkeren. Was dat voorheen gratis, nu moeten bezoekers voor 6 euro een parkeerkaart kopen. Hierover ontstond wat gemor onder de aanwezigen, maar de organisatie had goede redenen om tot betaald parkeren over te gaan. Ze wil hiermee auto’s weren van mensen die helemaal niet bij de Evenementenhal, maar elders moeten zijn , een drempel opwerpen voor ongewenste bezoekers, vandalisme tegengaan en de doorstroming op de parkeerplaats bevorderen.

Kennistheater

Met Bricklog is Easyfairs een samenwerking aangegaan om inhoud te geven aan het Kennistheater, dat tijdens de komende editie een prominentere rol krijgt toebedeeld. De onafhankelijkheid en deskundigheid van Bricklog staan daarbij centraal. Concreet wil Bricklog nog van exposanten en bezoekers horen waar zij graag meer over zouden willen weten. Bricklog wil bij het organiseren van de kennissessies nadrukkelijk insteken op samenwerking. Het wordt dus beslist niet het verkooppraatje van één partij, maar zal een breed ervaren probleem behandelen. Een mogelijke kennissessie zal zich kunnen toespitsen op de problemen die transport en logistiek ondervinden bij het verzekeren van hun activiteiten.

Nieuw is ook het business point. Dit wordt een vaste plaats op de beurs waar exposanten heen kunnen met vragen, klachten, complimenten en voor het tijdens de beurs rebooken van een volgende beursdeelname. Tijdens de exposantenlunch op de tweede dag van de beurs zal ook het nieuwe gedeelte op de tweede verdieping feestelijk in gebruik worden genomen. Hoe deze extra ruimte voor de beurs zal worden ingevuld, zal dan worden onthuld.

Beursspecial

Aftersales Truck gaat in samenwerking met Easyfairs een beursspecial op A5-formaat maken over Transport Compleet, die op 30 augustus bij de reguliere editie van Aftersales Truck wordt bijgesloten. Het doel hiervan is meer bezoekers naar de beurs te krijgen en hen vooraf beter informeren over noviteiten van exposanten. Ook krijgen alle bezoekers van Transport Compleet bij de entree een exemplaar uitgereikt.

Tags: , , , ,

0,5 procent meer lichte…81 maal Actros voor Simon Loos
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties