bekeken: 138 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Nieuw AEBS-3 voor DAF LF, CF en XF trucks

DOMEIN:

Geplaatst op: 22 juni 2020, 11:35

Leestijd: < 1 minuut

DAF komt met een verbeterd noodremsysteem voor alle LF-, CF- en XF-modellen: AEBS-3. Dit ‘Advanced Emergency Braking System’ van de derde generatie kan tot 80 km/h autonoom een noodstop maken en daarmee helpen een aanrijding te voorkomen.

Het veiligheidssysteem wordt geleverd in combinatie met Adaptive Cruise Control (ACC) en Forward Collision Warning (FCW). Voor zijn nieuwe AEBS-generatie maakt DAF voor de detectie van objecten gebruik van een high precision dual radar met 16 antennes (voorheen: 7). De lange-afstandssensor heeft een detectiebereik tot 250 meter (voorheen: 200) en is daarmee volgens de fabrikant de beste in zijn soort. Mogelijk kritieke situaties kunnen eerder worden herkend. Voor situaties dichtbij is de scanhoek vergroot van 50 naar 120˚. Daardoor kan accurater gereageerd worden op verkeer dat kort vóór de truck invoegt – zelfs onder slechte weersomstandigheden en bij slecht zicht (mist, laagstaande zon).

Noodstop

AEBS werkt samen met de rem- en stabiliteitscontrolesystemen van het voertuig. Het maant de chauffeur te reageren op een dreigende aanrijding, met zowel hoorbare als visuele waarschuwingen én een korte maar stevige afremming. Als de chauffeur desondanks niet reageert, maakt de truck automatisch een noodstop om een aanrijding te voorkomen, dan wel de impact ervan te verminderen, garandeert DAF. AEBS-3 is standaard op alle LF-, CF- en XF trucks.

Diesel Technic verhoogt…Nieuwe NOx-sensor jubilerend…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties