fbpx
bekeken: 254 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Neele Vat neemt Mammoet Ferry over

DOMEIN:

Geplaatst op: 23 december 2019, 12:06

Leestijd: 2 minuten

Logistiek dienstverlener Neele-Vat Logistics heeft overeenstemming bereikt over de overname van Mammoet Ferry Transport. Daarmee verstevigt Neele-Vat haar positie in Europees wegvervoer. Er komen ook internationale vestigingen bij in België, Duitsland, Oostenrijk en UK. Neele Vat neemt ook Mainport Warehousing over.

De samenvoeging van de Rotterdamse bedrijven betekent voor bestaande klanten versterking van het Europees transportnetwerk. Tegelijkertijd verstevigt het akkoord de schaalgrootte die nodig is om ook in het Europa van morgen concurrerend te kunnen blijven, aldus Neele Vat.

Eigen naam

Mammoet Ferry Transport, met zeventig medewerkers, blijft onder eigen naam binnen de Neele-Vat groep opereren. Het management blijft aan en de overname heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid. Ook directeur-eigenaar Krijn Torreman blijft betrokken. Krijn Torreman: “Samen met Neele-Vat kunnen we onze klanten beter faciliteren in hun groei en logistieke wensen. Aan de klanten van Neele-Vat kunnen wij een uitgebreider netwerk van internationale vestigingen bieden. Zodat we ook in andere landen de dienstverlening kunnen aanbieden.”

Mammoet Ferry Transport heeft kantoren in Rotterdam, Zeebrugge (België), Duisburg (Duitsland), Ansfelden (Oostenrijk), Preston Brook en Cambuslang (UK). Mammoet Ferry Transport is vooral sterk in transport van en naar de UK. Deze diensten versterken de mogelijkheden voor klanten van Neele-Vat. Cuno Vat: “De activiteiten van Neele-Vat en Mammoet Ferry Transport vullen elkaar goed aan. Met de nieuwe locaties hebben we een goede uitgangspositie om onze dienstverlening internationaal uit te breiden.”

Mainport Warehousing

Met de overname van Mainport Warehousing bereidt Neele-Vat zich voor op het nieuw te openen cross dock centrum in de Waalhaven. Hierdoor kan de onderneming intermodale transportstromen nog efficiënter uitvoeren. Mainport, met twintig medewerkers, blijft onder haar eigen naam binnen de Neele-Vat groep opereren. Het management blijft aan en de overname heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid. Directeur Jos Lems blijft de vestiging aansturen na de overname.
Eigenaar Henk van Esch doet wel een stap terug: hij blijft verbonden als adviseur. “Ik was op zoek naar een betrouwbare partij voor de toekomst. Om hiermee de continuïteit van mijn onderneming en voor de medewerkers zeker te stellen. Neele-Vat kon die garanties bieden.”

Cross docken

Mainport is vooral sterk in het cross docken van continentale lading voor de short sea sector. De ligging in het hart van het short sea cluster maakt het een mooie versterking voor Neele-Vat. Op de huidige locatie loopt het bedrijf tegen de capaciteitsgrenzen aan. Het nieuw te bouwen cross dock centrum door Neele-Vat biedt een mogelijkheid om de groei ook in de toekomst door te zetten. Hiermee is de integratie voor beide ondernemingen een win-win-oplossing. Cuno Vat: “Door de overname van Mainport reduceren we aan- en afrij kilometers. Daardoor kunnen we efficiënter werken en CO2 reduceren. In de toekomst gaan we ook meer aansluiting zoeken met rail. Nu al hebben wij meerdere treinen per week naar Italië. Ook hier komt lading uit die geschikt is voor het cross dock centrum.”

Kerngezond

De komende jaren wil Neele-Vat haar pan Europese transportnetwerk stevig laten groeien. Deze overname en de bijbehorende uitbreiding van de cross dock faciliteiten versterken deze strategie. Ook na de recente overnames is Neele-Vat Logistics naar eigen zeggen een kerngezond familiebedrijf, met negenhonderd medewerkers, twintig vestigingen in tien landen, 256.000 m2 warehouse en een omzet van driehonderd miljoen euro.

Vlakke Pacton trailers…‘Transitie in 2030…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties