bekeken: 234 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Nederlandse tachokaarten nu goedgekeurd

DOMEIN:

Geplaatst op: 16 september 2019, 11:21

Leestijd: < 1 minuut

Rond deze tijd, medio september 2019, start de productie van Nederlandse tachograafkaarten die geschikt zijn voor de nieuwe Smart Tacho. Dat is een half jaar na 15 maart, de datum waarop de kaarten gereed hadden moeten zijn.

Een eerder ontwerp werd afgelopen zomer afgekeurd door de RDW. Door diverse problemen heeft Kiwa de kaarten een tijdlang in Engeland moeten bestellen. Nu echter heeft de organisatie meegedeeld dat alle kaarten die in aanvraag zijn vanaf maandag 16 september geproduceerd gaan worden.

Kroatische kaarten

Aan de mededeling is een periode van problemen voorafgegaan. De kaarten hadden in maart jl. al gereed moeten zijn, om de tacho van nieuw opgebouwde voertuigen te kunnen ijken. Om toch te kunnen leveren, moest Kiwa geruime tijd Kroatische werkplaatskaarten gebruiken. Een wrange situatie, getuige het feit dat Kiwa in Europa veel hogere tarieven rekent dan soortgelijke instanties in andere landen. Toch mogen Nederlandse vervoerders niet elders in Europa hun tachograafkaarten aanschaffen.

Het grote verschil met de kaarten die we allemaal kennen is dat het geheugen van de chip minstens twee keer zo groot is. Dit is nodig, omdat de kaarten ook positiegegevens gaan opslaan, teneinde veel voorkomende fraude bij tachografen te voorkomen.

Hogere prijs

Zoals bekend wil Kiwa een hogere prijs voor deze kaarten in rekening brengen. Behalve TLN en evofenedex is ook de minister hierop tegen. De vraag is of ze de prijs van de kaart weet te beteugelen. Voorlopig laat een aangekondigd onderzoek naar prijsverschillen tussen tachograafkaarten in Europa al maanden op zich wachten. TLN heeft dit gegeven al lang gepubliceerd. De conclusie is dat kaarten hier vaak drie keer duurder zijn dan in andere Europese landen.

Dertig Krone trailers voor…Vaak bandenprobleem bij Duitse…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties