bekeken: 419 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

MobiliteitsRAI 2019 gaat niet door

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 20 november 2018, 16:04

Leestijd: 1 minuut

De MobiliteitsRAI 2019, die gepland stond voor 24 en 25 september 2019, gaat niet door. Dat hebben RAI Vereniging en RAI Amsterdam gezamenlijk besloten.

De MobiliteitsRAI werd in 2017 voor het eerst georganiseerd. Er kwamen toen zo’n vierduizend bezoekers naar de beurs. Omdat dat ook niet direct een groot succes was, werd voor de editie in 2019 gekozen voor een iets andere opzet. Idee was om een congres te organiseren waar tijdens kennissessies de verschillende thema’s in het wegvervoer aan bod zouden komen. Ook dat blijkt niet voldoende partijen te kunnen interesseren voor deelname.

Grensoverstijgend

Kenmerkend voor de eerste MobiliteitsRAI was het grensoverstijgende karakter. Er waren equipmentleveranciers, carrosseriebedrijven, truckfabrikanten, brancheorganisaties… Woordvoerder van de RAI Floris Liebrand: “We hebben moeten constateren dat er vanuit het bedrijfsleven te weinig animo is voor een dergelijke vakbeurs. De verschillende sectoren kiezen toch voornamelijk voor een beurs in hun eigen sector. Dat is jammer en de conclusie moet dan ook zijn dat we er beter aan doen om de beurs af te blazen. Het zou ook niet goed zijn voor de bedrijven die wel zouden deelnemen aan zo’n beurs.”

RAI

De RAI heeft de afgelopen jaren al meerdere beurzen verloren. De AutovakRAI is niet meer, ook de FietsRAI is van de beurskalender verdwenen. Floris Liebrand: “Het beurzenlandschap is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Uiteraard kijken we voor onze leden wel naar alternatieven. De grenzen van wat bij mobiliteit hoort, zijn aan het vervagen. Misschien dat er andere beurzen zijn waar onze leden bij kunnen aanhaken. Dat is goed, dat past ook bij deze tijd. Wij maken nu een pas op de plaats. Er zijn even geen nieuwe plannen voor een nieuwe beurs.”

Tags: ,

Renault knapt gebruikte trucks…TLN luidt noodklok over…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties