bekeken: 378 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

Miljoenenclaim dreigt voor Vos Logistics

DOMEIN:

Geplaatst op: 4 maart 2020, 09:57

Leestijd: < 1 minuut

Om zijn 89 trucks terug te krijgen die de Belgische inspectie in beslag heeft genomen, dreigt Vos Logistics uit Oss een dwangsom van 2,2 miljoen euro te moeten betalen. Dat meldt Omroep Brabant.

Het Belgische Openbaar Ministerie onderzoekt of Vos Logistics uit Oss zijn Poolse en Roemeense chauffeurs structureel heeft onderbetaald. In genoemde landen heeft Vos eigen vestigingen, schrijft Omroep Brabant. Het Belgisch Openbaar Ministerie onderzoekt met name of de chauffeurs Pools of Roemeens loon krijgen, terwijl ze hun werk in West-Europa doen en niet of nauwelijks in hun land van oorsprong.

Het Openbaar Ministerie probeert ook uit te vinden of door de beloningsconstructie sociale premies of andere belastingen zijn ontdoken, en of er sprake is van slechte werkomstandigheden waaronder genoemde chauffeurs moeten werken.

Medewerking

Om zijn in beslag genomen trucks terug te krijgen, moet de vervoerder een dwangsom van 25.000 euro per exemplaar neertellen. Dat bedrag is door het Belgisch Openbaar Ministerie opgelegd. In totaal zou die financiële claim dan neerkomen op 2,25 miljoen euro. In een reactie tegenover Omroep Brabant toont algemeen directeur Frank Verhoeven van Vos Logistics zich verbolgen. Hij zegt alle medewerking toe aan de Belgische instanties om de trucks weer zo snel mogelijk de weg op te krijgen.

‘Cornelissen breidt LNG…Transport Compleet: veel…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties