fbpx
bekeken: 131 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Mercedes breidt uit met Actros-aanbod

DOMEIN:

Geplaatst op: 24 september 2020, 08:21

Leestijd: < 1 minuut

Deze week zou de IAA-week zijn geweest, maar de Messe van Hannover blijft leeg – om bekende reden. Toch ziet truckbouwer Mercedes kans om een groot aantal nieuwtjes te presenteren.

Zo komt er van de Actros een Edition 2 topmodel en een basisversie met minder hightech: de Actros F. Mercedes breidt verder het PPC-systeem (waarbij de truck schakelt aan de hand van GPS-coördinaten en het totaalgewicht van dat moment) uit naar de Arocs-bouwserie. Daardoor zou het brandstofverbruik verder kunnen worden gereduceerd. Ook andere assistentiesystemen die we al kennen van de Actros kunnen nu ook geleverd worden op de Arocs (waarvan het kenmerk bladvering is).

Sideguard Assist

Op het gebied van veiligheid is er het nieuwe Sideguard Assist met automatische remfunctie. Deze optie wordt vanaf juni 2021 leverbaar op de Actros en Arocs. Ook het Active Drive Assist 2 met veel autonome functies wordt volgend jaar leverbaar. Verder is Active Brake Assist 5 aangekondigd, een systeem dat ook in de stad werkt en zelf ingrijpt tot een volledige stop.
Mercedes komt daarnaast met de Edition 2 versie van de Actros. Die wordt gebouwd in een gelimiteerde oplage van vierhonderd stuks. Hij is bedoeld voor eigen rijders of ondernemers die hun chauffeur in het zonnetje willen zetten. Kenmerken zijn een extra breed bovenbed, extra lampen en glanzende onderdelen alsmede een zonneklep.

Budgetversie

Mercedes presenteert tegelijkertijd de Actros F, een variant waar juist niet allerlei systemen zijn op- en aangebracht. Kenmerkend zijn het dashboard van de vorige Actros en de buitenspiegels. De Actros F is bedoeld voor degenen die simpelweg een functionele truck willen zonder poespas. Dat zal ongetwijfeld in de prijs schelen, maar zeer waarschijnlijk ook in het verbruik, dat wellicht hoger uitkomt dan bij de meer geavanceerde modellen.

Bremmer Transportcollege koopt…Registraties tot nu toe 28%…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties